Hrvatski zastupnik Domagoj Hajduković o esperantu u Hrvatskom saboru

Hrvatski zastupnik Domagoj Hajduković, predsjednik Ureda za europske poslove Hrvatskog sabora u petak, 11. veljače 2022. u Hrvatskom je saboru govorio o Konferenciji o budućnosti Europe. Na konferenciji je irski diplomat Seán Ò Riain predložio povećano učenje stranih jezika i ukazao na alat koji može pomoći da se povećano učenje jezika ostvari: Akcelerator višejezičnosti.

Zastupnik Hajduković primio je 3.2. 2022. delegaciju hrvatskih i mađarskih esperantista koji su ga upoznali s Akceleratorom višejezičnosti, projektom koji je ostvario hrvatski esperantist Zlatko Tišljar (1945. – 2020.). Prijedlog irskog diplomata dobio je najviše potpore na konferenciji u području obrazovanja, kulture i mladih. Europski građani predložili su do ožujka 12.000 prijedloga za poboljšanje EU.

Konferenecija o budućnosti Europe se nastavlja.

Zastupnik Hajduković upozorio je da Akcelerator višejezičnosti može postati hrvatski brend i važno sredstvo u podučavanju stranih jezika. Gospodin Hajduković je pozvao Ministarstvo kulture i medija da ponovo razmotri financiranje Hrvatskog saveza za esperanto koji više od stoljeća doprinosi kulturi i obrazovanju u Hrvatskoj.

Skip to content